Kontakt

  Nye tider i gammelt bygg

  De drøye 18 månedene som har gått siden Bjørn Utseth tok over som daglig leder på Ørens Meieri på Verdal, har blitt utnyttet til fulle. Så langt er det investert hele 7 millioner kroner i bygget, og det stopper ikke med det.

  – Regnestykket var ganske enkelt; For å tjene mer penger, måtte det investeres i bygget, sier Utseth.

  Etter at det ble klart at AMFI ville investere i bygget, ble Lag Entreprenør på Verdal kontaktet.

  – Jeg hadde god erfaring med Lag Entreprenør fra før, og jeg syns det er viktig å bruke lokale aktører, forteller Utseth. – Skal vi ha lokale bedrifter, og ikke bare de store kjedene, må vi bruke de lokale nå.

  Forandring fryder

  Lista over alle utbedringene som er gjort i bygget, som for øvrig er er Verdal eldste industribygg, er lang:

  • Ventilasjonsanlegget er byttet ut
  • Det er bygd helt ny garderobe, tørrmatavdeling, varemottak, kjølerom og fryserom
  • Det er satt inn heis mellom første og andre etasje, så det er mer tilgjengelig for både rullestolbrukere og barnevogner
  • Gulvene er rettet opp og tettet igjen
  • Det er bygd ny bar
  • Nye led-lamper og andre enøk-tiltak har gjort at Ørens bare bruker 30% av den strømmen de brukte tidligere
  • Kjøkkenet er helt nytt

  – Det er vanskelig å si hva vi er mest fornøyd med, sier Bjørn, – men det er fristende å trekke frem det helt nye kjøkkenet med førsteklasses utstyr. Det gamle kjøkkenet var fra 1986, og var bygd på den tiden de skulle steke vafler og varme opp mat. Nå er kjøkkenet i mye større grad en arbeidsplass – og da er det avgjørende at det er gode arbeidsforhold, forteller han.

  Det gjenspeiles blant annet i at det er svikt i gulvene på kjøkkenet – noe som gjør det mindre hardt å gå på – og at benkeflatene er i riktig arbeidshøyde.

  – Det er en helt annen verden for kokkene og de som jobber på kjøkkenet, dette, forteller Bjørn stolt.

  Kunnskap og erfaring

  Under ombyggingen i fjor vår måtte Ørens Meieri stenges i en hel måned.

  – For å gjøre perioden vi måtte holde stengt kortest mulig, fikk Lag Entreprenør en veldig stram tidsramme, forteller han. – Jeg ga dem 3 uker på å få gjort alle endringene. Det skal egentlig ikke gå an, det – men jammen klarte de det, smiler han.

  Under ledelse av Torbjørn Leirset, var Lag Entreprenør totalentreprenører og koordinerte alle underleverandører.

  – Lag Entreprenør har kunnskap om gamle bygg og kom med gode forslag til løsninger jeg ikke har klart å tenke på, roser Utseth.

  Stor kapasitet

  Etter ombyggingen er det plass til nærmere 200 gjester samtidig, fordelt på første og andre etasje. Lyse, lekre lokaler; godt utvalg i god mat og drikke, hyggelige ansatte og ikke minst en uteservering med egen scene bidrar til at verdalingene trekker til Ørens Meieri enten det er til en enkel lunsj, en bedre middag eller bare en kopp kaffe og en avis. Nå i høst skal det både bygges bar i andre etasje og glassrom under trappa til alle vinflaskene som er på lager.

  Det er aldri stille på Ørens Meieri. Og det er akkurat slik Bjørn Utseth vil ha det.

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag