Kontakt
  En smilende mann står i døråpningen til et rekkehus

  Flyttet hjem til Trondheim etter 23 år

  Frode og Lill Trude hadde verken sett området eller rekkehuset før de flyttet.

  Frode og Lill Trude hadde verken sett området eller rekkehuset da de bråbestemte seg for å flytte de 1500 kilometerne fra Kirkenes til Trondheim.

  Vi var solgt da vi så prospektet, sier Frode Buarø, og vi har ikke angret et sekund. 

  Det var på en skitur i vinterferien at paret bestemte seg. Nå var det på tide å flytte hjem til Trondheim, etter 23 år i Kirkenes. Fire dager etter at de snakket med megleren for første gang, hadde de undertegnet kjøpekontrakten.

  Ikke hadde vi sagt opp jobbene våre, og ikke hadde vi søkt på nye jobber, men vi bestemte oss for å hoppe i det, sier han.

   

  Prosjektstyring fra Kirkenes

   

  Frode og familien kom inn i prosessen så tidlig at det var rom for å gjøre endringer, og det benyttet de seg av til fulle. 

  Vi hadde tenkt nøye gjennom hvilke løsninger vi ønsket oss, og vi fikk det som vi ville – via telefon fra Kirkenes, sier Frode. Når du nedskalerer fra et hus på 250 kvadratmeter til et rekkehus på 128, er det mange valg som må taes. 

  Paret valgte blant annet vannbåren varme i 2. og 3. etasje, og de fikk montert flere spotter i takene. I tillegg valgte de andre løsninger enn standardleveransene både på kjøkkenet og på badet. Særlig sistnevnte er de veldig fornøyd med. Hvite fliser, rene linjer, moderne svarte detaljer og en stor regndusj – ikke rart de er fornøyde! 

   

   

  Kjøkkenet er et frisk, grønt innslag i rekkehuset, mens badet er holdt i hvitt. 

   

  Vi har hatt et kjempegodt samarbeid med prosjektleder Olav og tømrerne hos Lag, sier Frode. En og annen mangel kan jo oppstå når du flytter inn i et nybygg, men Lag har både fulgt opp og ordnet opp.

  Mann og kvinne står et et kjøkken og drikker kaffe

   

  Frode sammen med designveileder hos Lag Entreprenør; Vigdis Pettersen. 

  Perfekt plassering

  Sammen med døtrene Mia og Oda flyttet ekteparet inn i rekkehuset i august 2022 – og ett år etterpå er de sjeleglade for at de fulgte magefølelsen og valgte Tillerenga. 

  Vi trives så godt her, forteller Frode. Tillerenga er veldig sentralt, samtidig som vi har utsikt til fjell alle veier, og til og med ser rett på en bondegård på den ene siden av huset. I tillegg bor vi bare et steinkast unna bussholdeplassen. 

  Frode og familien setter også stor pris på solforholdene på Tillerenga, og har bygget på uteplassen for å kunne tilbringe mest mulig tid utendørs. Både under byggingen og i tiden etterpå har de blitt godt kjent med naboene. 

  Det er mange barnefamilier her, og både vi og jentene har fått venner i nabolaget, sier han. 

   

  Mann sitter i en sofa og leser en bok

   

  Det er høyt under taket og godt leselys i stua. 


  Ett år etter at familien gjorde trondhjemmere av seg, har de kommet i havn –  men de har flere planer for hjemmet sitt. Blant annet skal den fargesterke yttergangen få selskap av flere farger. 

  Vi har hele tiden tenkt at vi skal ha noe annet enn hvite vegger, men vi ville bo oss inn og se hvordan vi brukte rommene før vi tok frem malekosten, sier Frode. Nå har vi en klar tanke på hvilke farger vi vil omgi oss med, og gleder oss til å gjøre det enda mer personlig. 

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag