Kontakt
  Mann sitter på en benk i en nisje. Alle veggene rundt ham har ulike farger.

  Himmelvid forskjell

  Fargerikt, funksjonelt og forseggjort. Det nye bygget på Vårtun Kristne Oppvekstsenter er noe for seg selv.

  Fargerikt, funksjonelt og forseggjort. Ikke rart både elever og ansatte ved Vårtun Kristne Oppvekstsenter gleder seg til å flytte inn i den nye skolebygningen!

  Vi er veldig stolte over bygget, smiler Erik Kvelstad, som er prosjektleder i Lag Entreprenør. Det er ekstra artig å sette opp et bygg hvor det er brukt så mye farger og så mange ulike materialer. 

  For dette er ikke et hvilket som helst skolebygg. De duse, rolige grønnfargene som er brukt inne på veggene i klasserommene suppleres av klare, skarpe farger i fellesområder og ganger. På gulvene er det valgt slitesterk belegg som ligner terrazzofliser. På møterommene og kontorene, derimot, er det teppegulv og bjørkespiler på veggene. I tillegg har noen av rommene kork og bjørkefinér på veggene, og alt av listverk er hvitlasert bjørk. Alle rommene har store vindusflater som slipper inn lyset. 

  – Heldige er de elevene som får gå her, sier Erik.  

  nærbilde av vegg og gulvbelegg
  bilde av en kortvegg, teppegulv og dekorert betong
  plater på veggene
  avrundet spilevegg med terrazzogulv

  Funksjonelt

  I tillegg til det estetiske elementet ved den nye skolebygningen, er det tenkt mye på hvilken funksjon rommene skal ha, og at de skal være fleksible. Flere av klasserommene er for eksempel delt av med foldevegger som gjør det enkelt å lage et større rom. 

  smilende mann

  Vårtun Kristne Oppvekstsenter, som eies av Elihu-menigheten i Levanger, har 146 elever. Det er elevene på barnetrinnet som skal flytte inn i det nye bygget, mens ungdomstrinnet enn så lenge blir i det gamle bygget. 

  Den nye delen er på 1500 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. I tillegg til 7 klasserom med tilhørende grupperom, inneholder bygget naturfagsrom, kunst- og håndverksrom, bibliotek, sløydsal, SFO, møterom og kontor, lærerrom, bønnerom og helsesykepleierrom. 

  I tillegg har vi restaurert deler av det gamle bygget, for eksempel sløydsalen, sier Erik.
  Her har vi beholdt den gamle, rå betongveggen; rett og slett fordi det passet til uttrykket i rommet. Her håper vi det er mange som finner snekkeren i seg! 

  Godt samarbeid

  Det er Lag Entreprenør som har vært totalentreprenør for prosjektet, og med oss på laget har vi hatt mange gode, lokale samarbeidspartnere. Grunnarbeidet og rivingen startet høsten 2022, og vi har hatt 8 snekkere på stedet siden februar i år. 

  Vi har etter hvert bygd mange skoler, og syns det er artig, sier Erik. Her på Vårtun har alt gått etter planen, og det nye bygget har tatt rundt et år å realisere. Vårtun Kristne Oppvekstsenter har vært en god og tydelig byggherre, og vi er veldig glade for at vi fikk jobben med å sette opp denne flotte skolen.  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag