Kontakt

  Aldri utlært

  Sigurd og Tor Arne kan allerede smykke seg med mester-tittelen, mens Vegard akkurat har begynt med videreutdanningen sin. Slike initiativ vet Lag Entreprenør å sette pris på.

  – Du blir aldri utlært i byggebransjen, sier Tor Arne Leirset, som er prosjektleder i Lag Entreprenør.

  Tor Arne og Sigurd Svendgård er to av flere tømrere i Lag Entreprenør som har tatt videreutdanning på fagskole. Videreutdanningen veide tungt da de begge fikk ansvarsfulle jobber i firmaet.

   – Videreutdanningen åpnet for at jeg er anleggsleder i dag, forteller Sigurd.

  Motiverte

  Både Tor Arne og Sigurd jobbet flere år som tømrere før de tok den toårige videreutdanningen på Teknisk fagskole på Stjørdal. De valgte begge å ta fagskolen på heltid, slik at de kunne ha fullt fokus på skolen.

   Vegard Aas, derimot, har valgt å ta utdanningen som et deltidsstudie, og kombinerer det med jobben som bas hos Lag Entreprenør.

  – Jeg har vurdert teknisk fagskole i noen år, men har ikke hatt muligheten til å ta det på heltid, forteller Vegard. – Da ledelsen i Lag Entreprenør oppfordret meg til å søke på studiet, og samtidig tilbød seg å dekke både skolemateriell og reisekostnader og gi meg fri med lønn på samlingene på skolen, var jeg ikke sen om å søke. Nå skal jeg kombinere jobb og studier de neste 3, 5 årene.

  Nye utfordringer

  De tre tømrerne trivdes alle godt i jobben sin, og ønsket seg nye utfordringer for å utvikle seg både personlig og faglig.

   – Jeg trives veldig godt i yrket, og ønsker meg mer fagkompetanse innenfor byggeskikk, prosjektering og prosjektledelse, forteller Vegard.

   Sigurd bifaller.

  – Jeg trivdes kjempegodt som tømrer, og jobbet som det i 6 år før jeg begynte på fagskolen, sier han. – All erfaringen jeg hadde som tømrer, gjorde at det teoretiske falt på plass mye lettere, og gjorde det enklere å levere gode besvarelser på oppgavene vi fikk på skolen.

   Mens Sigurd ikke begynte i Lag Entreprenør før han var ferdig på fagskolen, fikk Tor Arne to års permisjon fra jobben for å videreutdanne seg.

   – Lag Entreprenør var veldig støttende og oppmuntret meg til å ta videreutdanning, forteller han. – Ledelsen har virkelig skjønt at man aldri blir ferdig utlært, og at både de ansatte, firmaet og kundene våre har alt å tjene på at vi stadig lærer noe nytt.

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag