Kontakt
  Mann med arbeidsklær og hjelm med kamera

  All info til alle

  Med fotoBIM sikrer Lag at alle som jobber på prosjektet får en helt oppdatert oversikt over byggeprosessen.

  Én dag i uka tar anleggslederen på seg en hjelm med et kamera på og går en fast runde på byggeplassen på Tillerenga. Mer skal det ikke til for å sikre at alle som jobber på prosjektet får en helt oppdatert oversikt over byggeprosessen.

  Det er rett og slett et utrolig godt hjelpemiddel, sier Thomas Hermann, som er én av to anleggsledere på Tillerenga. Vi begynte å bruke fotoBIM rett før jul, og vi ser allerede fordelene ved å bruke det i prosjektet. 

  Mann ved arbeidsbord

  Håkon Grande og Thomas Hermann

  Håkon Grande, som er BIM-ansvarlig hos Lag, ble kontaktet av studenter ved NTNU som trengte et prøveprosjekt for å teste programvaren fotoBIM leverer. 

  Jeg så umiddelbart potensialet i løsningen, men det var ingen selvfølge at prosjektet på Tiller ville satse på ny programvare, sier Håkon. Det krever både ekstraarbeid og interesse å ta i bruk nye system. 

  Interessen var det derimot ingenting å si på. Både prosjektledelsen og underentreprenørene var positive til å prøve ut løsningen, og implementeringen gikk som smurt.

  Ole Jørgen Wold demonstrerer hvor enkelt det er å bruke fotoBIM. Bildene som blir tatt med kameraet på hjelmen har god oppløsning både på telefonen og på en større skjerm. 

  Forenkler jobben

  Thomas trekker særlig frem tre grunner til at Lag og flere av underentreprenørene på prosjektet på Tillerenga har investert i fotoBIM: 

  • Det gir en unik bildedokumentasjon av prosjektet. 
  • Samarbeidet mellom alle deltakerne i prosjektet blir både enklere og bedre.
  • Alle som har tilgang kan følge med på fremdriften selv om de ikke er på byggeplassen. 

  Enten jeg sitter på kontoret på Verdal eller på hjemmekontoret, har jeg den samme oversikten som om jeg var på byggeplassen i Trondheim, sier Ole Jørgen Wold; den andre anleggslederen på Tillerenga. Det er klart det forenkler jobben min!

  Stig Arild Ekseth, daglig leder i Kubikk Ventilasjon, er en av underleverandørene på Tillerenga, og han trekker også frem at fotoBIM er et utmerket verktøy for de som ikke er på byggeplassen hver dag. 

  – Det gjør det enklere å holde tråden i prosjektet, mener han. Dessuten er bildekvaliteten vi får med 360°-bildene mye bedre enn de vi klarer å ta selv. 

  Et annet viktig aspekt ved fotoBIM, er at de ulike fagene kan se hva som er gjort. Elektrikerne kan sitte på kontoret og se hva rørleggerne allerede har gjort inne i veggene, og dermed planlegge jobben de skal gjøre enda bedre. Og selv etter at veggene er kledd kan man se hvordan det ser ut inne i veggen. 

  Det gjør fotoBIM like relevant i prosjektperioden som etter at prosjektet er ferdigstilt, sier Thomas. Vi er svært fornøyde med at vi har tatt det i bruk.

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag