Kontakt

  Det er her pølsemaker´n har gjort av seg

  Etter 14 år i Lag Entreprenør bestemte Stig Melvold seg for å ta over familiebedriften Verdal pølsemakeri. Det sa seg selv hvor julegavene til alle ansatte i Lag Entreprenør skulle kjøpes inn i år.

  – Det var mange glade ansikter å se da Lag Entreprenør-nissene delte ut gavepakken med Melvoldpølse, chorizo og spekepølse med chili til de ansatte, smiler Lars Petter Sjøvold, selveste sjefsnissen hos Lag Entreprenør.

  Fra prosjektleder til pølsemaker

  De ansatte i Lag Entreprenør er langt fra de eneste som får lokalmat i julegave i år. Salget hos Verdal pølsemakeri har vært formidabelt, og pølsemaker´n har forta seg alt han kunne med å lage pølser, kjøttboller, spekemat og fleskepølse.

  – Det har gått i ett helt siden elgjakta begynte 25. september, forteller Stig. – Det første året har virkelig gått over all forventning!

  Stig er 3. generasjon på Verdal pølsemakeri. Bestefaren hans startet opp i 1964, og Stig har tråkket sine barnesko både på produksjonslokalet og i butikken. Likevel valgte han en helt annen utdanning, og begynte som tømrer i Lag Entreprenør. Etter 18 år bestemte han seg for å gå i fotsporene til både faren og farfaren, og 1. april i år tok han over Verdal pølsemakeri. Nå er det han og kona som står for både produksjonen og salget.

  – Verdalingene har tatt skikkelig godt imot oss, forteller Stig. – Det er mange som er glade i Melvoldpølsa. Faktisk har vi faste forsendelser til Frankrike og Tyskland, og i går sendte jeg ei eske til New York og ei annen til Alta!

  Koronatrygge avslutninger

  Flere av de ansatte i Lag Entreprenør er ivrige jegere, og mange av dem leverer kjøttet til Stig. Det er de ikke alene om.

  – Mange av kundene har vært med siden farfars dager, forteller Stig. – De er opptatt av at vi har en pølsemaker på Verdal, sier Stig.

  – Vi har alltid handlet julegavene lokalt, skyter Lars Petter inn. – I år er det viktigere enn noen gang å handle lokalt.

  Vanligvis samles de ansatte i Lag Entreprenør til juleavslutning på Ørens Meieri, men i år må de ulike arbeidslagene spise juletallerkenen sin ute på byggeplassen.

  – Vi har jo vokst oss så store at vi ikke kan møtes innenfor koronareglene, sier Lars Petter. – Men vi i ledelsen reiser rundt med julegave til alle byggeplassene så vi får ønsket alle en velfortjent juleferie.

  Så ser du en en gjeng voksne mannfolk i nissedrakt på Vinne, Frol, Skogn eller ved Kvislaparken, er det ingenting å bli redde for. Det er bare Lars Petter og gjengen som er ute!

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag