Kontakt
  7 mennesker samlet rundt en sjekk på 20 000 kroner

  Julegave til verdalingene

  Årets julegave fra Lag Entreprenør går til BUA på Verdal.

  Har skiene blitt litt for korte og skøytene litt for trange? Fortvil ikke – BUA på Verdal låner ut tipp topp utstyr – uten at det koster deg så mye som ei krone!

  I år tenkte ledelsen i Lag Entreprenør nytt da de skulle kjøpe julegaver:

  Hva om vi gir bort noe som kommer alle verdalingene til gode, som en julegave fra både oss og kundene og samarbeidspartnerne våre? 

  Som tenkt, så gjort. Valget falt på BUA, som drives av Veksttorget. 

  Jeg ble så glad da jeg fikk telefonen om at vi hadde vunnet, stråler Silje Dahl Bjørgvik, som er leder for service og tjenester hos Veksttorget. Nå skal vi kjøpe inn enda mer alpinutstyr som folk kan låne. Det vet jeg mange som blir glade for!

  Mann og kvinne står foran masse skiutstyr

  Silje Dahl Bjørgvik og Arve Solberg fra BUA/Veksttorget

  God kvalitet

  “Lån det du vil til sport, lek og friluftsliv”, reklamerer BUA med – og det er jammen ikke en overdrivelse. På den ene siden av rommet står sommerutstyret klart til nok en sommer. Sykler og sparkesykler, kanoer og kajakker, redningsvester, telt, fjellsko, fjellsekker og sup-brett er bare noe av det du kan låne med deg.  

  Men nå er det naturlig nok vinterutstyret som lånes ut. Langrennsski med staver og skisko, skøyter og hjelmer, alpinski med sko og hjelmer og akebrett. 

  Nå som Minsaas plass er islagt og Torsbustaden snart åpner, blir det travle arbeidsdager, sier Arve Solberg, som jobber med service og hjelpemidler i Veksttorget.

  De som jobber på BUA hjelper deg nemlig å tilpasse skiene så du får ski som passer deg perfekt. 

  Det er viktig for oss at folk vet at utstyret de låner her, er kjøpt nytt og blir godt tatt vare på, sier Arve. Det skal ikke være noen forskjell på om du kommer på skidager eller i bakkene med utstyr fra BUA eller hjemmefra. Dessuten er målet med BUA at barn og unge skal få prøve seg på ulike sports- og fritidsaktiviteter, og da er det viktig at utstyret gir dem en god opplevelse. 

  Mann og kvinne foran en hylle

  Bærekraft og inkludering

  Lag Entreprenør jobber målbevisst med miljø og bærekraft i alt de gjør, og falt for bærekraftsperspektivet til BUA. 

  Alle vi som har barn, vet hvor raskt de vokser og blir for store for ski og skøyter, sier Lars Petter Sjøvold, som er daglig leder i Lag. Det er både mer økonomisk og mer bærekraftig å låne utstyr enn å kjøpe nytt hvert år. 

  Like viktig om bærekraftsperspektivet ved BUA, er at låneordningen bidrar til sosial utjevning. 

  Vi forventer en økning i antallet lånere i år, sier Silje alvorlig. Fritidsutstyr er dyrt, og det gjør et kraftig innhugg i økonomien til mange. Det er mange som kommer inn til oss før skidager og aktivitetsdager på skole og i barnehage, og som går lettet ut med ski til barna. 

  Det er ikke bare foreldre som bruker BUA flittig. Mange besteforeldre stikker innom og låner med seg utstyr til de får besøk av barnebarna i feriene, og elevene ved Bakketun folkehøgskole er stadig innom og får lånt med seg alt fra telt til sykler og vinterutstyr. 

  Vi er her for alle, sier Silje.  Kom innom oss og se om vi har noe som passer for deg, da vel! 

  Mann åpner en port. Bak porten står en smilende kvinne ved siden av akebrett.

  PS: Du finner BUA i bakgården hos Veksttorget!

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag