Kontakt

  Lag Entreprenør har blitt Miljøfyrtårn

  Mandag denne uka fikk Lag Entreprenør det synlige beviset på at de er sertifisert som Miljøfyrtårn.

  – Vi er skikkelig stolte av at vi er en av de 16 bedriftene i Verdal som har denne sertifiseringen, sier Lars Petter Sjøvold, som er daglig leder i Lag Entreprenør.

  – Det er et kvalitetstegn at så mange av bedriftene i kommunen vår bruker ressurser på å bli sertifisert.

  I godt selskap

  Stemningen var god og både bløtkaka og kaffen smakte fortreffelig da ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune overleverte plakett og blomsterbukett til ledelsen i Lag Entreprenør. Iversen fortalte at det også var han som leverte ut den første Miljøfyrtårn-sertifiseringen i Verdal; til Bo-Form AS. Senere har altså ytterligere 15 verdalsvirksomheter blitt sertifisert, og flere er i kjømda.

  – Vi har fått mange henvendelser fra andre bedrifter på industriområdet som vil vite litt om sertifiseringsprosessen og hvor mye arbeid som kreves for å gjennomføre sertifiseringen, forteller Sjøvold. – Det er flott hvis vi kan være en av foregangsbedriftene på dette området.

  Miljøfokus satt i system

  Det å ha fått utmerkelsen som Miljøfyrtårn, betyr ganske enkelt at Lag Entreprenør tenker miljø i alt de gjør.

  – Vi jobber systematisk i hverdagen for en mer miljøvennlig drift, forteller Sjøvold.

  – Rent konkret betyr det at vi planlegger alle oppdragene våre godt; slik at vi både velger miljøvennlige materialer og transportløsninger, og at vi sorterer avfallet både på byggeplassene og på hovedkontoret.

  Det er Morten Øyen, ansvarlig for HMS og logistikk i Lag Entreprenør, som har hatt hovedansvaret for å systematisere og dokumentere at de oppfyller både lovbestemte krav og krav pålagt av Miljøfyrtårns sertifiseringsordning.

  – Sertifiseringsprosessen var både lærerik og omfattende, forteller Øyen. – Vi hadde allerede mange gode rutiner for miljøtiltak på plass, men som alle andre Miljøtårnbedrifter har vi måttet justere på noe.

  – Jeg ser den tiden vi har brukt på å bli sertifisert, som en investering i fremtiden, sier Sjøvold.

  – Det er ingen tvil om at sertifiseringen gir oss konkurransekraft. I de aller fleste anbudene vi svarer på, og kanskje særlig fra offentlige aktører, må vi redegjøre for hvordan vi jobber med miljø og HMS. Nå har vi bevis for at dette er noe vi har rutiner for fra A til Å!

  Hva er Miljøfyrtårn?

  • Miljøfyrtårn er landets mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

  • Sertifiseringen er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

  • Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning.

  • På landsbasis er mer enn 5800 virksomheter sertifisert som Miljøfyrtårn

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag