Bygger kunnskap
Hvert år tar noen av tømrerne våre videreutdanning i byggfaget.
Hvert år tar noen av tømrerne våre videreutdanning i byggfaget.
Hvert år tar noen av tømrerne våre videreutdanning i byggfaget.
Vegard ble ferdig utdannet fagskoleingeniør til jul, mens Tomas, Andreas og Marius er i full gang med sine studier.
– Jeg kunne jo ikke si nei til en sånn mulighet, sier Marius Røkke. – Det er ikke alle som får gratis utdanning av arbeidsgiveren sin!
Sammen med Andreas Johannessen og Tomas Leirset begynte Marius på Trøndelag høyere yrkesfagskole i august, og etter det første halvåret har det begynt å bli en vane at det er PC-en som er det viktigste arbeidsverktøyet på fredager.
– I begynnelsen var det både uvant og krevende å kombinere jobb og studier, men nå har det blitt en vane, sier Tomas Leirset. – Det blir litt hektisk de ukene vi har innleveringer og prøver, men det er da utrolig hvor fort vi kom inn i det, også!
Tømrerne som tar fagskole, får dekket både skolemateriell og reisekostnader. I tillegg får de fri med lønn hver fredag de 3 årene utdanningen tar. Vegard, som kan titulere seg med tittelen fagskoleingeniør, er også veldig fornøyd med oppfølgingen han fikk fra arbeidsgiveren, og den forståelsen de hadde når han skulle levere prøver og innleveringer.
– Jeg er veldig glad for at ledelsen oppfordret meg til å ta utdanningen, forteller Vegard.
– Nå som jeg har fått enda tyngre fagkompetanse innenfor prosjektering, prosjektledelse og økonomi, er jeg kvalifisert til å ta på meg enda flere oppgaver for kundene våre.
Andreas trekker også frem mulighetene utdanningen gir. Selv om han ikke har planer om å slutte å snekre etter at han har tatt fagskolen, åpner det mulighetene for å prøve seg som både anleggsleder og prosjektleder hvis han skulle få lyst til det.
– Det å være tømrer er fysisk krevende, og det er fint å ha flere kort på hånda senere i karrieren, mener han.
Mens Vegard tok studiene sine ved Teknisk fagskole på Stjørdal, er Tomas, Andreas og Marius tilknyttet Chr. Thams på Løkken Verk i Orkland. Det aller meste av undervisningen er nettbasert, og så langt har gutta bare hatt fysisk møte på Løkken to ganger. Og selv om de sitter hver for seg når de har undervisning, prøver de å møtes på kveldstid innimellom for å studere sammen.
– Vi har møttes for å regne matte sammen, og det er veldig fint at vi har hverandre å støtte oss på, sier Marius.
Og selv om det til tider er hektisk å kombinere jobben med studiene, er alle klare på at de anbefaler andre å studere.
– Jeg får mye ut av det, og jeg er glad for at ledelsen oppfordrer oss til å ta mer utdanning, sier Tomas.