Kontakt

  Doblet antall soverom på hytta

  Etter å ha støpt fundamenter og lagt gulv, ringte Siri og Pål Sæther til Lag Entreprenør og ba dem om å ferdigstille tilbygget på hytta. Med på bestillingen fulgte et par truger til hver av snekkerne.

  Siri og Pål, som til vanlig bor på Jakobslia i Trondheim, har hytte i Småliene i Sul i Verdal.

  – Hytta har to soverom. Siden begge guttene våre gjerne vil ha med seg venner når vi drar på hytta, blir det trangt om plassen, forteller Siri.

  Paret bestemte seg derfor for å bygge på hytta slik at de kunne få to soverom til. For å spare penger på jobben, bestemte de seg for å gjøre deler av arbeidet selv. Resten ville de bruke fagfolk til.

  – Det var særlig viktig for oss å bruke profesjonelle snekkere for å få det helt tett mellom det gamle og det nye bygget, sier Siri. – Vi hadde ikke lyst til å spleise taket selv – tenk om det ikke hadde blitt bra! Oppdraget vi ga Lag Entreprenør var derfor å sette opp et tett tilbygg koblet på den gamle hytta.

  Scooter, pulk og truger

  Snekkerne i Lag Entreprenør fikk utdelt et par truger hver av oppdragsgiverne. Hytta ligger nemlig 20 minutters gange fra parkeringsplassen. For å få opp alt materialet og alt verktøyet som var nødvendig for jobben, måtte arbeidet foregå vinterstid, slik at transporten kunne foregå med snøskuter.

  – Du kan tro det var irriterende å oppdage at vi ikke hadde husket å bestille alt materialet da snøskutertransporten gikk, smiler Siri. – Det vi manglet, måtte vi delvis bære opp selv og delvis frakte med pulk. Det var god styrketrening, kan du si!

  Både Siri og Pål er det de selv vil definere som hobbysnekkere. Da snekkerne fra Lag Entreprenør kom opp og fikk se gulvet i tilbygget, fikk Siri bekreftet at det er forskjell på faglærte snekkere og amatører.

  – Det viste seg fort at gulvet ikke akkurat var helt etter boka, ler Siri. – Heldigvis så de hva som måtte gjøres for at det skulle bli bra, så det ordnet seg. Samtidig kom de gode forslag og fant løsninger vi helt sikkert ikke hadde kommet på selv.

  Ikke helt i mål ennå

  Etter at den siste pulk-turen med sag og arbeidsverktøy fra hytta ned til Sul var over, sto et nytt, tett bygg forbundet til den gamle delen av hytta. Nå begynner jobben for alvor for Siri og Pål.

  – Vi skal ta resten av jobben selv, forteller Siri. – Vi håper på å få den nye delen beboelig i løpet av juni, men det er ennå mye som gjenstår. Taket er klargjort for takplater, men vi må vente til neste snøfall før vi får opp takplatene. Det blir rett og slett for tungt å få dem oppover uten snøskuter.

  Noe jobb med panel og beslag gjenstår også, men hobbysnekkerne mener dette faller innenfor sitt eget kunnskapsområde. Hvis det ikke går som planlagt, vet de hvem de skal ringe.

  – Vi er veldig fornøyde med jobben som er gjort, sier Siri. – Jeg hadde hørt at Lag Entreprenør var flinke, og etter å ha brukt dem selv, kan jeg bekrefte at det er hold i de ryktene!

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag