Kontakt
  to smilende damer i arbeidsklær og hjelm

  Fra praksiselev til lærling

  17 år gamle Edel Nordbakken fra Levanger begynner som lærling hos oss til sommeren – og vi har plass til flere lærlinger på laget!

  –  Om jeg gleder meg til sommeren? Selvfølgelig – for da begynner jeg som lærling hos Lag!

  17 år gamle Edel Nordbakken fra Levanger, som snart er ferdig på Verdal videregående skole, har hatt praksisplass hos oss i Lag Entreprenør det siste skoleåret. Det har hun trivdes så godt med at hun har søkt læreplass hos oss – og nå gleder vi oss til hun begynner hos oss når skoleåret er ferdig. 

  Edel får masse skryt av de hun har jobbet sammen med i praksis, og vi ble veldig glade for at hun ville bli lærling hos oss, sier Hanne Lusie Grande Dahlum, som er HR-leder hos Lag. 

  Gjennom hele Vg2 har Edel hatt praksis hos oss 3 dager i uka. Først var hun med på projektet på Kompis, og nå er hun med på Vårtun Kristne Oppvekstsenter, hvor vi bygger 1500 kvadratmeter fordelt på to plan med nye klasserom, spesialfagrom og lærerværelser. Bygget skal stå ferdig til høsten, og det betyr at Edel får med seg innspurten på prosjektet. 

  Noe av det jeg gleder meg mest til med å begynne som lærling – foruten lønna selvfølgelig – er det å kunne være med fra start til slutt på prosjektene, sier Edel. Nå som jeg er med 3 dager i uka, får jeg ikke den samme flyten i jobben som de som er her hver dag. 

  Vg2 tømrer handler om å utvikle kompetanse i å bygge nye bygninger og bygge om eksisterende bygg, og Edel syns begge deler er like morsomt.

  Akkurat nå syns jeg alle arbeidsoppgavene er morsomme, og jeg liker særlig godt å jobbe i råbygg, forteller hun.

  ro damer med ryggen til

  Edel Nordbakken og Hanne Lusie Grande Dahlum

  Viktig med lærlinger

  Dette skoleåret har Lag 7 lærlinger, og Edel gleder seg til å bli en del av gjengen. 

  Jeg hadde hørt mye bra om Lag før jeg søkte praksisplass her; blant annet av en av de som er lærling her allerede, forteller Edel. Han skrøt blant annet av at det var så mange fine folk som jobber her – og det er jeg helt enig med ham i! 

  Da passer du perfekt inn her da, smiler Hanne. De som jobber med Edel, er godt fornøyde med at du tar ansvar for at ting blir gjort skikkelig, at du tar initiativ og at du er blid og positiv å jobbe sammen med. 

  I tillegg til Edel skal Lag ta inn en YSK-lærling som begynner til høsten. 

  Og vi har plass til enda flere, sier Hanne. 2 av lærlingene våre skal opp til fagprøven snart, og vi har ikke satt noe tak for hvor mange lærlinger vi skal ta inn. 

  At lærlinger er en viktig del av rekrutteringen til Lag, legger ikke Hanne skjul på. 

  Vi har lang erfaring med å ta inn lærlinger, og det er stor sjanse for å få fast jobb hos oss etterpå. 

  De nye lærlingene tar fatt på læretiden sin rett etter at skoleåret er ferdig, slik at de får blitt litt kjent både med hverandre og med de andre ansatte i Lag. De får også opplæring i utstyr og blir satt inn i rutiner og policyer før de går ut i sommerferie. 

  Det blir digg med ferie, men jeg gleder meg veldig til å komme tilbake etter ferien og være lærling også, sier Edel.   Vil du bli lærling eller praksiselev hos oss?

  Her kan du lese mer om hvordan det er å være hos oss. 

  Ta en prat med en av oss som jobber i Lag eller kontakt Hanne Lusie Grande Dahlum, som er HR- leder hos oss.

  Tlf 928 65 018
  hanne.grande@lagentreprenor.no

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag