Kontakt

  Utsikt mot verden

  – Riktignok syns jeg sjøl at jeg er en habil hobbysnekker, men dette hadde jeg ikke lyst til å gå i gang med, smiler Leif.

  Da Rita og Leif Hognes oppdaget en lekkasje på verandaen, var det bare én ting å gjøre: Ringe etter fagfolk.

  – Riktignok syns jeg sjøl at jeg er en habil hobbysnekker, men dette hadde jeg ikke lyst til å gå i gang med, smiler Leif.

  Slitasjeskader

  Leif og Rita bor øverst i byggefeltet på Røra, med en utsikt enhver kan misunne dem. For å få enda mer utbytte av den fantastiske plasseringen på huset, utvidet de verandaen og fikk satt opp en vinterhage for noen år siden.

  – Jeg elsker å sitte ute i vinterhagen, sommer som vinter, forteller Rita. – Det er noe eget med sjøutsikten – jeg slapper så godt av!

  Vinterhagen blir flittig brukt. På sommeren åpner de dørene for å slippe inn både frisk luft og sola; på vinteren sitter de inne og ser på Kong Vinter.

  Ekteparet bygde huset i 1992; for snart 30 år siden. I oktober i fjor tok tidens tann seg en stor jafs av verandabordene rundt huset.

  – Da ringte vi Lag Entreprenør, sier Leif. – Jeg hadde aldri brukt dem tidligere, men forhørte meg litt med venner og kollegaer og fikk anbefalt dem. Det var viktig for oss å bruke et firma med godt renommé.

  Oppe på 1-2-3

  Lag Entreprenør fikk totalentreprisen på verandaen, og med det ansvaret for å koordinere de andre håndverksfagene som måtte på banen for å få verandaen tilbake til fordums glans. I løpet av halvannen ukes effektiv jobbing var den gamle verandaen revet og den nye reist.

  – Det gikk radig, ja, smiler Leif. – Både snekkerne og de andre håndverkerne var effektive og trivelige å ha i hus. Jeg er glad jeg ikke satte i gang selv!

  Leif og Rita valgte impregnerte terrassebord og et vedlikeholdsfritt rekkverk rundt hele verandaen.

  – Det er skikkelig praktisk, sier Rita. – Nå kan vi bruke verandaen uten å tenke et sekund på at vi må skrape, male eller impregnere den.

  Året rundt

  Og bruke verandaen og vinterhagen, ja, det gjør paret til fulle. Gassgrillen som står under tak på verandaen er flittig brukt på sommerhalvåret. I jula er vinterhagen et praktisk ekstra rom når barn og barnebarn kommer på besøk.

  – Jeg er nok over gjennomsnittet glad i å gjøre det hyggelig rundt meg, smiler Rita. – Til jul fyller jeg opp vinterhagen med nisser og julepynt, og på sommeren pynter jeg med blomster.

  At Rita har grønne fingre, er det ingen tvil om. Både vinterhagen og verandaen er pyntet med flotte blomster og smakfulle dekorasjoner.

  – Vi er så glade vi valgte å bruke Lag Entreprenør på å sette opp den nye verandaen, sier paret. – I stedet for å bruke fridagene på snekring, skal vi bruke dem på å slappe av og nyte sommeren! Det er en investering vi ikke angrer et sekund på!

  Kvalitet, bærekraft og samspill i alle lag